Det går att stoppa ungdomars drickande av akohol, bara man vill!

Alkohol är inte bra. Det är det verkligen inte, det förstör liv, skadar, ger problem. Tänk på allas liv som förstörts p.g.a den. Så hemskt.

Det är inte ens bra att dricka det lite då och då, dricka det i lagom mängd. Det kan faktiskt kan förstöra levern/njurarna eller vad det nu var. Vill man det? Är det värt att förstöra den bara för att något är gott eller för att ha roligt? Jag tycker då inte att det är värt det. Liksom roligt kan man ha utan alkohol.

Dricker man för att fly; varför inte söka hjälp? Varför inte göra livet roligt, varför inte reparera sitt liv, laga sin verklighet till något bra? Det vinner ju trots allt i längden. Varför riskera att förstöra sig själv och kanske ens liv t.o.m.?

Och ni föräldrar som accepterar att era barn som är under 18 får dricka, varför accepterar ni det? Är det för att ni inte kan "stoppa" era barn från att dricka? Vill ni förstöra era barn? Vill ni att dom får sjukdomar p.g.a. att ni inte kunde säga nej? Ni kan visst stoppa era barn från att dricka, om ni verkligen vill och försöker! Var bestämd, håll koll, ring så ni ser att dom inte dricker. Jag menar inte att ni ska ha superkoll men så fort ni misstänker något. Jag vet många ungdomar som inte får dricka för sina föräldrar och dom lyder sina föräldrar, dom lyssnar på sina föräldrar och jag vet att dom kommer tacka dom senare i livet.
  Lär era barn att lyssna på er! Det är okej att bli lite arg, dom kommer att tacka er. Visst, ni ska inte ta till våld för det är absolut inte okej! Men man kan bli arg utan att ta till våld, man kan vara bestämd utan att behöva göra barnet rädd! Visst, oftast blir man lite halvt rädd men man vet att föräldern inte gör en illa. Så säg inte att det är omöjligt, för ingenting är omöjligt om man verkligen försöker och vill! (Okej, det är omöjligt att flyga, men ni förstår vad jag menar).

När ni föräldrar accepterar att era barn dricker alkohol när dom inte ens är 18 år fyllda, när ni tillåter dom göra det, kanske t.o.m. själva köper ut åt dom, förstår ni inte att det ni gör är olagligt? Ni hjälper till att acceptera det olagliga i samhället. Det gör ni faktiskt eftersom att då visar ni att det är okej, vilket det absolut inte är!
  Förnekar ni att det finns saker som är farligt med alkohol även om era barn/ungdomar, elr vad ni nu vill kalla dom, inte blir berusade? För det är faktiskt farligt, så som jag lite längre upp skrev så kan man få problem med levern eller njurarna (minns inte vilket av dom) och det finns också sjukdomar man kan få i längden. Det förstör så mycket, inte på en gång, men senare, då det redan är för sent.

Det spelar ingen roll vilken mängd man dricker! Det är farligt i alla fall och köper man ut åt en mindreårig är det inte okej vilken mängd det än är. För då kan man nästan jämföra det med snatteri, för det spelar ingen roll hur mycket du snattar, det är fel och olagligt i alla fall. Enkelt sagt: Det spelar ingen roll vilken mängd det handlar om, det är olagligt i alla fall.

Vill du förstöra din kropp? Om inte, var stark och fall inte för grupptryck! Tänk att du är starkare som står emot och vägrar låta alkoholen förstöra dig. Blunda inte, neka inte för sanningen. För det finns faror med den.
  Om den alkohol hade upptäckts senare, så hade den inte varit laglig eftersom att nu har man mer kunskap om alkohol och man vet att alkohol inte är bra.

Det går att förhindra att ungdomar dricker bara med hjälp av att föräldrar inte tillåter dom dricka! Lär barnet lyssna, lär den att förstå, visa att det är du som har ansvar! Var bestämd. Allt går bara man vill. Så säg inte att det här inte går att förhindra, för det gör det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0